; Wil jij meer rust in het (aanstaand) moederschap?
cursusHoe hoog leg jij de lat?

Wil jij het altijd goed doen?


Ben jij klaar met die constante druk

en gejaagdheid in het moederschap?

 


Ja dat wil ik!
Perfectionisme: lust of last?

Perfectionisme kent vele gezichten en is vaak onherkenbaar. Het kan zomaar zijn dat ook jij druk ervaart van perfectionisme. Misschien wel zonder dat je het door hebt. Hoe zou jouw leven, jouw moederschap, jouw zwangerschap eruit zien zonder dit hoge streefniveau. Zonder al dat moeten, die eeuwige hoge lat en alles meer dan goed willen doen?


Perfectionisme betekent het volmaakte nastreven oftewel het perfect willen doen. Dit kan enorm vermoeiend zijn. 


In deze cursus gaan we dit samen onderzoeken. Wat heb jij nodig om jezelf te accepteren zoals je bent? Welke rol speelt perfectionisme in jouw leven? Welke invloed heeft het op je moederschap en op je relaties met anderen? Als je antwoord hebt op deze vragen ,kun je kijken wat je anders wilt, zodat jij kunt ervaren dat het ook anders kan. Dit alles vanuit onze ervaring als psycholoog en ondersteund door de wetenschap.

Naar de cursus
Goed genoeg is ook oké!

"Sinds de cursus herken ik mijn perfectionistische gedrag. Ik begrijp waarom ik druk voel en wat ik met mijn hoge eisen wil voorkomen. Dit snappen helpt. Ik durf los te laten, waardoor ik echt een leukere moeder ben" (Sofie, 31 jaar)

Meer vrijheid ervaren in het moederschap

In deze cursus gaan we aan de slag met perfectionisme. Hoe ziet het eruit? Welke functie heeft het en hoe ziet het eruit? We willen aan de slag om jouw persoonlijke strategie in kaart te brengen om angst zo min mogelijk te voelen.

Als we dit helder hebben, gaan we verder met de betekenis van perfectionisme in je relaties. De relatie met je kindje, de relatie met je partner, je werk, vriendschappen, familie en meer.

Hierna is het tijd om aan de slag te gaan met doen. We gaan oefeningen doen in zelfcompassie, visualiseren en we doen een gedragsexperiment. Dit allemaal gericht op het ervaren van jouw kritische stem en de hoge lat die je jezelf oplegt. Zo leer je hoe je andere keuzes kunt maken, waardoor je steeds minder druk ervaart.


Het is een waardevolle cursus met als doel meer vrijheid. Los uit de greep van het (misschien onzichtbare) perfectionisme. Je gaat erkennen, herkennen, experimenteren, je kennis vergroten en heel veel oefenen. En dit alles in de veilige omgeving van de wereld van MeJa.

Cursus in vogelvlucht

Module 1 & 2: Wat is perfectionisme: herkennen en erkennen. 
Module 3:Welke rol speelt angst in dit verhaal?

Module 4: Perfectionisme & relaties

Module 5, 6 & 7: Doen, zelfcompassie & visualiseren
En uiteraard gaan we heel veel ervaren en doen! 

Ervaringen van onze pilotdeelnemers!

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Van weten naar voelen

Ik dacht dat ik nooit van die hoge lat af zou komen. Natuurlijk wist ik altijd al dat ik perfectionistisch ben. Maar nu heb ik ook gemerkt dat door de lat te verlagen, ik nog steeds alle mooie dingen kan behouden. Ik heb er alleen meer rust en plezier bij gekregen. Zo blij! 
zwanger
Esther
Ik zie nu in dat de boodschap "altijd je best doen", die ik probeerde te voorkomen in de opvoeding van mijn kinderen, toch doorsijpelde in mijn gedrag. Door nu andere keuzes te maken kan ik ook laten zien aan de kinderen dat het oké is zoals het is. Dat voelt echt goed. 

Zara
Mijn man en ik doen het nu veel meer samen
Ik wilde alles in eigen beheer houden. Door de training heb ik geleerd dat door dit gedrag mijn man het idee kreeg niets goed te kunnen doen. Ik durf nu meer uit handen te geven, dit is voor mijn man echt heel fijn. We zijn nu veel meer samen aan het opvoeden. 
Josefien

Wat kun je verwachten van onze cursus?

Videolessen door Mirjam & Kim Ellen

De cursus bestaat uit 7 videolessen waarin we met theorie, oefeningen,tips en adviezen helpen om jouw lat te verlagen. Als psychologen weten wij hoe pittig het kan zijn om in de overgang naar het moederschap telkens geplaagd te worden door je kritische stem. Deze training is specifiek gemaakt voor deze intensieve fase in je leven. In deze transitie verandert er veel en dat kan je flink uit balans brengen. Het kan dan zo geruststellend zijn als je kan terugvallen op je eigen basis van "goed genoeg". En dit gunnen we jou ook!  

perfecte plaatje

Inzicht vergroten

In de cursus bespreken we de betekenis van perfectionisme. Wat is het en hoe kun je het herkennen? We staan stil bij de verschillende soorten perfectionisme. En welke functie perfectionisme in jouw leven heeft. Door te begrijpen wat je probeert af te weren of te verkrijgen, ontstaat er ruimte om anders perspectief te creëren en alternatieve toe te voegen. 

doen samen

Opdrachten

In elke les vind je een passende opdracht om niet enkel te begrijpen wat perfectionisme is, maar ook te ervaren of te leren hoe je hier mee om kunt gaan. We maken gebruik van verschillende stromingen in de psychologie: positieve psychologie, cognitieve psychologie, gedragstherapie, ACT en meer. 

In de opdrachten ga je onder andere ervaren wat jouw perfectionisme je kost of oplevert, hoe het zich uit en meer.  We kunnen er niet omheen dat juist in het doen je perfectionistische neiging de kop op zal steken. Extra belangrijk dus om echt in die actie modus te komen onder begeleiding van ons als psycholoog. 

Mindfulness

Speciaal voor dit thema zijn er verschillende ontspanningsoefeningen beschikbaar. Het effect van mindfulness zit hem vooral in het regelmatig beoefenen en dat vraagt discipline. De 3 minuten ademruimte is een mooie oefening die elke dag 3 minuten van je tijd kost. Hierin ervaar je waarschijnlijk allerlei gedachten en wordt de kritische stem nog duidelijker. Ga je de uitdaging aan?

Speciaal board in de community

Het wordt ons steeds meer duidelijk hoe helpend het is om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te kunnen uitwisselen. Dit krijgen we terug van vele vrouwen op ons platform en in onze praktijk. Daarom hebben we ook voor jou als deelnemer aan de training deze mogelijkheid toegevoegd. In de online community vind je een specifiek board voor deelnemers aan deze training. Zo kun je elkaar steunen, motiveren, van elkaar leren en ervaringen uitwisselen.

Extra: Prachtig werkboek

En als bonus hebben we een prachtig werkboek gemaakt, zodat je alle oefeningen kunt bundelen in een prachtig naslagwerk. In dit werkboek staan mooie werkbladen, korte theorie en de oefeningen uiteengezet. 

Kortom een zeer volledige cursus voor meer rust en ontspanning. 

Wil jij meer rust en ontspanning in het (aanstaande) moederschap?

De cursus Perfectionisme: Lust of Last?

Dé training voor meer rust en ontspanning in je zwangerschap of moederschap.


Samen aan de slag om jouw hoge lat te verlagen. Voelen wat de modus " goed genoeg" jou kan opleveren. 


Doe je mee?

€ 59,-