; Aanbod


Wil jij je beter voelen?

Meer ontspanning in het moederschap? 

Bekijk ons aanbod

500+

Vrouwen zijn lid van onze community

100+

Cursisten

5

Cursussen in ons aanbod

-NIEUW- 

Onze mentale zwangerschapscursus

'Psychologie van het Moederschap'

zwanger

Herken je jezelf in één van deze situaties?


  • Je bent zwanger en verwacht je eerste kindje
  • Je vraagt je af of je wel klaar bent voor het ouderschap.
  • Je wilt je goed voorbereiden, maar het kan altijd beter.
  • Je wilt je gevoelens delen met je partner, maar hoe? 
  • Je voelt je soms eenzaam en durft je gevoelens niet te delen

Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Reserveer je plek en

laat angst niet langer de regisseur zijn van jouw moederschapsverhaal.

En onze andere cursussen

cursus

Perfectionisme: lust of last?

Cursus 

Gejaagdheid, onrust, een hoge lat en altijd dat voortdurende moeten. Voor veel moeders helaas het verhaal van alledag. Je wilt het zo graag allemaal goed doen, maar aan het einde van de dag breekt het je op. Herkenbaar? 

In deze cursus gaan we in 7 lessen werken aan meer rust en ontspanning in het moederschap.

Met deze cursus begrijp je steeds beter waar jouw perfectionistische gedrag voor dient en zet je belangrijke stappen op jouw pad naar "goed-genoeg moederschap". 


€ 59,-

Zwanger & Somber

Training

47% van de vrouwen met een postpartum depressie heeft ook in de zwangerschap al klachten. Het is dus van groot belang dat we de klachten al in de zwangerschap herkennen. Daar ligt winst!!

Deze korte training van 6 lessen en een bonusles staan geheel in het teken van somberheid.  Natuurlijk boordevol wetenschappelijke informatie, prikkelende opdrachten en eerlijke ervaringsverhalen. Met maar 1 doel: jouw klachten verminderen, zodat je voelt dat je weer regie hebt over je leven. 


€ 59,-

Somber postpartum

Training

Ongeveer 13% van de moeders krijgt na de bevalling een post partum depressie. Een nog veel grotere groep voelt zich af en toe een beetje somber. 

Deze training van 6 lessen neemt je mee in de wereld van het moederschap en somberheid. Natuurlijk boordevol wetenschappelijke informatie, opdrachten en eerlijke verhalen. Samen willen we jouw klachten verminderen, zodat je voelt dat je weer regie hebt over je leven. € 59,-

Het peripartumplan training

Een plan om je voor te bereiden op het prille moederschap. Een plan gericht op goede zelfzorg in de eerste maanden als moeder. . 

Een plan voor houvast. Voorbereiding voor die momenten dat het minder goed gaat. Juist dan is het zo helpend dat er structuur is, een plan waarin beschreven staat wat je kunt doen. 

Wat zijn jouw signalen? Wat kun je dan doen? Hoe kan je omgeving het herkennen? En wat kunnen zij voor je betekenen? 

De training Postpartum Plan is vanaf nu beschikbaar in de Binnenwereld. 

Liever een 1-op-1 gesprek?

Ook is er de mogelijkheid om in een 1-op-1 gesprek aan de slag met jouw specifieke coachingsvraag. Een coachingstraject begint met het formuleren van een heldere vraag en concreet doel. Door goed te luisteren, te spiegelen en te ervaren, wordt er eerlijke en soms scherpe feedback teruggeven. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten.


De taal is helder en resultaatgericht. Het is nadrukkelijk geen therapie, echter er wordt wel gebruik gemaakt van interventies uit de schematherapie, cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Dit maakt het coachingstraject effectief en veelzijdig. 


Mail gerust voor meer informatie. 

 

Relatiegesprekken?

Ook is er de mogelijkheid om in samen met je partner in gesprek te gaan met jullie specifieke hulpvraag. Dit traject begint met jullie hulpvraag waarna we samen aan de slag gaan om jullie patronen in kaart te brengen. Door inzicht te krijgen in de onderliggende dynamiek en behoefte, kan er meer verbinding ontstaan .

Een relatiegesprek kost € 175,- per 45 minuten (incl. BTW). 

Aanmelden? Mail naar info@dewereldvanmeja.nl


Wil je meer weten? Mail gerust voor meer informatie. 

Of toch behandeling? 

Soms is er meer nodig en is coaching niet genoeg. Onze psychologiepraktijk MeJa is een centrum waar we psychische klachten rondom zwangerschap, ouderschap en een kinderwens behandelen. Dit is verzekerde zorg en wordt afhankelijk van je verzekering (deels) vergoed.


Bel of mail gerust zodat we samen kunnen kijken wat nu passend is. 

Wij zijn Kim Ellen en Mirjam 

Beiden klinisch psycholoog en psychotherapeut en wij hebben een missie. Wij willen meer openheid en eerlijkheid over psychische klachten in de periode rondom zwangerschap. Van de kinderwens tot moeder zijn en alle fasen daartussen in. Wij willen met de wereld van MeJa een plek creëren waar vrouwen zich gesteund en gezien voelen in deze ingrijpende levensfase. Niet problematiseren, maar normaliseren. Dit doen we door kennis te delen, te luisteren en vooral door het eerlijke verhaal te vertellen. Dit doen we met onze wetenschappelijke kennis en uiteraard onze praktijkervaring. 


Een voorproefje? Lees ons e-magazine.