; Psychologen met een missie
Mirjam en Kim Ellen

Over ons

Wij stellen ons graag aan je voor!

3x snelle facts over Mirjam en Kim Ellen, de oprichters

Dit zijn Mirjam en Kim Ellen, psycholoog en oprichters

De wereld van MeJa is opgericht door klinisch psychologen Mirjam Meek en Kim Ellen Jager. Kim Ellen is moeder van twee kinderen en ervaren coach en psycholoog. Mirjam is auteur van het boek De verwachting voorbij, voormalig verloskundige en klinisch psycholoog. Ze geven les, zijn aanwezig op Instagram en runnen een centrum voor psyche en zwangerschap in Groningen. 

Je kent ons misschien uit het nieuws

Regelmatig kun je ons vinden in het nieuws. In oa. NRC, nieuwsblad van het noorden, EdititieNL, radio1, Linda en de Jan. We vragen graag aandacht voor de transitie naar het moederschap!

Nieuwsbrief of Instagram volgen 

De beste manier om kennis te maken met ons is om instagram te volgen of een cursus te volgen. Je kunt ook 1x per maand de nieuwsbrief krijgen, waarin we onze inspiratie delen. Er is een podcast in de maak:)

Voorkomen is beter dan genezen. Toch?

Psychologen met een missie

Onze Ervaring: 

Mirjam, als klinisch psycholoog en voormalig verloskundige, en Kim Ellen, als klinisch psycholoog en coach, hebben hun sporen verdiend in de psychologische zorg rondom kinderwens, zwangerschap en ouderschap. Mirjam is bovendien auteur van het boek "De Verwachting Voorbij", waarin ze haar visie en inzichten rondom het moederschap deelt. 


Wat ons Drijft: 

We geloven in normaliseren in plaats van problematiseren en delen graag onze kennis, luisteren met empathie en vertellen het eerlijke verhaal. Eerlijke verwachtingen kan zoveel leed voorkomen!


Hoe?

Wij doen dit nuchter, to the point en eerlijk. 

Door het schrijven van blogs, het maken van trainingen en het geven van coaching.


Is er meer nodig dan ben je van harte welkom in onze psychologiepraktijk MeJa. 

Gratis e-magazine

Wij hebben een mooi e-magazine voor je samengesteld. Boordevol waardevolle informatie en tips.


In dit magazine lees je alles over de transitie naar het moederschap, bespreken we drie veel voorkomende klachten en krijg je een sneak preview naar het boek 'de verwachting voorbij' .  


Spreekt dit je aan? Bestel dan hier ons e-magazine.

50%
De transitie naar het moederschap
Gratis downloaden

De verwachting voorbij

Moeder zijn gaat niet altijd zonder slag of stoot, en dat mag gelukkig steeds vaker hardop gezegd worden. Maar dat één op de vijf vrouwen al tijdens de zwangerschap of in het prille moederschap (ernstige) psychische klachten ontwikkelt, is nog lang niet overal bekend. Ex-verloskundige en klinisch psycholoog Mirjam Meek richtte jaren geleden een psychologiepraktijk op, speciaal voor deze vrouwen.


In De verwachting voorbij deelt Mirjam verhalen van de moeders die bij haar in de praktijk terechtkwamen. De lezer kijkt over haar schouder mee naar de gesprekken met cliënten, Mirjams eigen overpeinzingen en de verschillende behandelmethodes die ze toepast. Zo maken we kennis met een vrouw die haar pasgeboren kindje verloor, een vrouw in de rouw omdat ze een ‘jongensmoeder’ bleef en een vrouw die 24/7 panisch is dat haar baby iets overkomt. Stuk voor stuk aangrijpende verhalen die laten zien hoe groot de impact van het prille moederschap op vrouwen kan zijn.