; Module somber in de zwangerschap
zwangerschap

Onze Training:

Zwanger & Somber

Ben jij zwanger en somber?

Al tijden heb je er naar uitgekeken en nu is het zover: Je bent zwanger. Vaak is de verwachting dat er een prachtige periode aanbreekt. Helaas is dit niet altijd het geval. Een grote groep vrouwen worstelt in stilte. Deze vrouwen voelen zich verdrietig, zijn vermoeid, voelen zich eenzaam en zij ervaren de zwangerschap anders dan verwacht.


Herken jij je in deze beschrijving? Ben je zwanger en zit je niet lekker in je vel? Voel je je onbestemd? Is het anders dan je had gehoopt? Voel je je somber of een beetje down? Heb je last van lichamelijke klachten? We begrijpen dat dit teleurstellend, eenzaam en verdrietig is. Daarom willen wij je in deze module helpen om dit te veranderen. 


In de training Zwanger en somber werken we samen met jou wanneer je niet lekker in je vel zit en dit anders wil. We gaan stapsgewijs actief aan de slag om erger te voorkomen. Je leert alles over somberheid in deze periode van je leven, maar vooral ook wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen. Elke les krijg je opdrachten en alles wat je leert, kun je meteen toepassen in je dagelijkse leven. Speciaal voor jou als deelnemer hebben we een prachtig digitaal werkboek gemaakt waarin je alles kunt vastleggen.


De training geeft je handvatten, maar ook houvast in de komende weken. Door gebruik te maken van de besloten groep in onze community heb je contact met andere deelnemers van de training. Zo kun je elkaar steunen, ervaringen uitwisselen en adviseren. Dit maakt het samen een krachtige combinatie.

Een derde van de vrouwen bespreekt de gevoelens van

somberheid zelfs niet met de eigen partner

Somberheid in de zwangerschap

In onze praktijk zien wij zeer regelmatig dat zwangere vrouwen al een tijdje worstelen met somberheid. Ze denken dat het erbij hoort of dat het beter wordt als hun kindje er is. Uit onderzoek weten we dat 47% van de vrouwen met een postpartum depressie ook in de zwangerschap al klachten hadden. Het is dus van groot belang dat we de klachten al in de zwangerschap aanpakken. Wij zien dat als je de klachten vroegtijdig herkent, je waarschijnlijk erger kan voorkomen in het prille moederschap! Dus hoe krachtig dat jij erkent dat jouw zwangerschap anders gaat dan verwacht. Daarmee heb je al een belangrijke stap gezet. 


In deze training bespreken we hoeveel somberheid voorkomt. En wanneer spreek je eigenlijk van een depressie en wanneer van somberheid?

Wat zijn nu de symptomen specifiek in de zwangerschap en wat kun je zelf doen om dit te voorkomen. Wat zijn eigenlijk risicofactoren? 


We bespreken bovenstaande aan de hand van wetenschappelijke kennis en ervaringen uit de praktijk. Voorbeelden van vrouwen uit onze psychologiepraktijk geven je veel herkenning. We gaan ook aan de slag met opdrachten die nieuwe inzichten geven. Uiteraard is het geen behandeling, maar de opdrachten zijn heel waardevol en helpen in de stap naar verandering. 


Alles wat je leert kun je meteen toepassen in je dagelijkse leven. Hiervoor is het mooie digitale werkboek een handige tool. Als bonus delen we het peripartumplan. Een plan dat je samen met je partner kan maken om zo goed voorbereid de kraamperiode en het ouderschap in te gaan. Door andere vrouwen wordt dit plan als erg waardevol ervaren! 

De module in vogelvlucht

Hoe herken je somberheid in de zwangerschap?

Aan de slag met activeren.
Ervaringsverhalen uit de praktijk 
Waardevolle opdrachten 

Een persoonlijk plan om jouw verandering vast te houden


BONUS! het peripartumplan 

Wat levert deze training mij op?

Meer kennis over somberheid en depressieve kenmerken

Aan de hand van wetenschappelijke informatie, ervaringen van zwangeren uit de praktijk en onze professionele ervaring als psycholoog vertellen we je meer over somberheid, lusteloosheid en de andere kenmerken van een depressie. Door signalen te herkennen heb je een belangrijke tool in handen om het tij te kunnen keren. Niet alleen nu maar ook straks in het prille moederschap voor jou en je baby.

Je leert haalbare doelen stellen en plannen maken

We helpen je om jouw persoonlijke doelen te stellen. We helpen je om jouw negatieve gevoelspatroon doorbreken. 

Tools om in jouw sociale omgeving ruimte te maken voor je sociale behoefte

Zo belangrijk om hier aandacht aan te geven. Uit onderzoek weten we dat hoe meer steun je hebt, hoe lager de prenatale stress is. We helpen je ontdekken hoe je deze prenatale stress op dit gebied kan verminderen. 

Meer zicht op je eigen gedachten en hoe je deze verandert

Negatieve gedachten spelen een belangrijke rol in somberheid. Hoe jouw gedachten eruit zien, hoe je deze kan herkennen en we helpen je hoe je invloed kan uitoefenen op je denken. Door deze inzicht ervaar je meer grip op je dip! 

We leren je door het perspectief van Mildheid & compassie te kijken

We laten je zien hoe je op een meer vriendelijke manier naar jezelf kan kijken. De hoge lat wordt verplaatst zodat je er overheen kan springen. Er ontstaat ruimte voor mildheid. 

Jouw persoonlijke plan om het geleerde vast te houden

Samen met jou maken we jouw persoonlijke plan om dit geleerde vast te houden. Een plan dat jou helpt om terugval te voorkomen. Dit is niet alleen in de zwangerschap maar zeker ook in de eerste jaren van het moederschap een waardevolle tool! 


Als klinisch psychologen hebben wij met onze jarenlange ervaring al honderden vrouwen geholpen.

Een kleine greep uit de reacties van onze deelnemers. 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Het helpt! 

Ik heb de module als pilot kunnen volgen ter overbrugging van de wachttijd in de GGZ. Hoe fijn dat ik aan de slag kon om mijn somberheid te verminderen. De opdrachten hebben me erg geholpen . Ik vond de cursus fijn. De overgang naar het moederschap zie ik nu zitten. 

Marieke

Deed mij goed te horen dat ik niet de enige ben. 

De stappen in de module hebben mij geholpen om anders naar mijn gevoelens te kijken. Dat ik ook in de zwangerschap sombere momenten kan hebben, maar dat het niet betekent dat ik geen moeder wil worden, dat heeft mij zo geholpen. Ik  heb vertrouwen in de toekomst van mij en mijn aanstaande gezin. 

Natascha

€ 59,-

Meld je nu aan en je krijgt: 

  • veel kennis over de signalen en factoren omtrent somberheid
  • nieuwe psychologische inzichten
  • verschillende opdrachten een prachtig digitaal werkboek
  • jouw eigen (terugval)preventieplan
  • met BONUS Het peripartumplan
  • 6 lessen met videomateriaal
  • herkenning in de gedeelde ervaringsverhalen
  • gegeven door ervaren psychologen
  • te plannen op jouw moment
  • een jaar toegang tot de module  


Dus:

Wil jij je anders voelen?

Eenzaamheid doorbreken?

En met meer vertrouwen de bevalling en het prille moederschap tegemoet?