; postpartum plan
zwanger

Wil jij mentaal goed voorbereid zijn op het moederschap?


Met vertrouwen en rust deze periode tegemoet?


Dit wil ik!


Hét plan voor meer vertrouwen in jouw

eerste periode als moeder 

Als je net moeder bent, komt er veel op je af. Een mooie, maar vaak ook heel intensieve periode. Van niet moeder naar moeder: een grote verandering in je leven. Een verandering die gepaard gaat met veel emoties. Een rollercoaster van emoties en dat kan behoorlijk verwarrend zijn. 


Houvast is dan key! 


Om houvast te ervaren in deze intensieve periode kun je een postpartum plan maken. Vaak zien we dat er een prachtig geboorteplan klaar ligt, maar dat er vervolgens weinig wordt stilgestaan bij de periode na de bevalling. Terwijl je juist dan zoveel behoefte hebt aan vertrouwen en rust. Daar kan het postpartumplan in ondersteunen! 

Kijk hier alvast de introductie 

Ik wil verder kijken

Na het maken van dit postpartum plan...

Weet jij precies wat jij en jouw partner kunnen doen als alles wat op je afkomt even te veel wordt

Hebben jullie heldere afspraken om op terug te vallen wanneer de communicatie even stroef loopt 

Heb je een idee hoe je de bevalling en de maanden daarna in wilt richten

Weet jij wat je nodig hebt om jezelf goed te blijven voelen en herken je de eerste signalen als je je minder goed voelt

Weet je welke hulp je kunt inschakelen en wanneer dat voor jou nodig is

Ervaringen van ouders

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Anne Sophie

De training geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta in mijn komende kraamperiode. Juist omdat ik nu al klachten ervaar, helpt het mij om erop te vertrouwen dat het, met de hulp van mijn vriend en familie,  goedkomt. 

Noor

Weten wat ik kan doen, heeft mij zo geholpen. Het praten met anderen over mijn worstelingen maakte de kraamperiode voor mij minder eenzaam. Zonder het plan had ik dingen zo anders gedaan... Ik raad het elke zwangere aan! 

Joris

Ik heb de training samen met mijn vriendin gevolgd.  Ook voor mij was het zo praktisch om te weten wat ik kon doen. We hadden het plan samen besproken in de zwangerschap. Op dat moment vond ik het wat overbodig, maar in de kraamperiode was het plan mijn beste vriend. Ook omdat ik samen met de kraamhulp telkens het plan kon raadplegen. We hoefden mijn vriendin niet te vragen, ze hoefde het niet uit te leggen, maar gewoon ons plan volgen. Mijn vriendin heeft genoemd hoe belangrijk ik voor haar was in deze weken doordat ik wist hoe ik kon helpen. 

De volgende keer gaan we dit zeker weer doen!

Door het plan wisten we wanneer we hulp moesten vragen.

Hierdoor heb ik zo'n fijne start gehad.  Ik gun dat alle vrouwen!

Wat kun je verwachten? 

Inspirerende en informatieve video

Onder begeleiding van twee ervaren psychologen maak jij jouw eigen postpartumplan. Wij (Mirjam en Kim Ellen) begeleiden in onze praktijk heel veel moeders naar de bevalling en het moederschap toe. We weten hoe belangrijk het is om een plan te hebben voor jou en je partner, voor iedereen! Daar willen we je graag in ondersteunen.  


Werkboek

Met het ingevulde werkboek heb je een prachtig persoonlijk document in handen om steun, houvast en erkenning te ervaren in jouw kraamperiode. En dit alles voor een goede start voor jou en je kindje. 


Een voorbeeld uit de praktijk

Hoe ziet nu zo’n ingevuld postpartumplan eruit? Om je een goed beeld te geven ontvang je een voorbeeld van een ingevuld partipartum plan, deze kun jij als leidraad gebruiken om jouw eigen plan vorm te geven. 

Na het kijken van de video, het invullen van het werkboek en het zien van het voorbeeld ben jij in staat een plan te maken waar jij op kunt vertrouwen,


Mirjam & Kim Ellen

Stap-voor-stap begeleiding op jouw moment

Ook wanneer het nu goed met je gaat is het waardevol om dit plan te maken. Want na de bevalling spelen er allerlei gevoelens als vermoeidheid, onzekerheid, je bent misschien prikkelbaar en emotioneel. Door van tevoren een plan te maken, hoef je niet meer te bedenken wat er nodig is. Met name dit laatste is zo moeilijk wanneer je niet lekker in je vel zit. Met behulp van dit plan voorkom je dat de negatieve gevoelens verergeren. Je voelt je gesteund, herkent de signalen en hebt een praktisch actieplan.

Niet enkel bij start maar ook waardevol in alle komende jaren 

Omdat dit jouw persoonlijke plan is, ondersteunt dit plan niet alleen in het prille moederschap maar ook ver daarna. Het is waardevol om te weten wat jou helpt wanneer het minder goed met je gaat. Dit delen met je omgeving helpt hen om jou te kunnen ondersteunen op momenten wanneer je een steuntje in de rug kunt gebruiken.
zwanger

Heb je vragen, kom je ergens niet uit?

Stel je vraag in de Binnenwereld en voor een persoonlijk advies kun je ons altijd mailen.  

€15,-

Meld je nu aan voor deze training en je ontvangt: 


  • Een training waarin we je stap voor stap begeleiden om jouw persoonlijke plan te maken
  • Een prachtig digitaal werkboek
  • Tips en adviezen vanuit de praktijk
  • Voorbeeld van een ingevuld postpartumplan