; Module somber post partum

Net moeder en niet lekker in je vel?

Cursus Somber postpartum

Ben je net bevallen en verdrietig? Is het anders dan verwacht? Lukt het niet om te genieten van de tijd met je baby? Voel je je down of een beetje onbestemd. Twijfel je of je misschien hulp nodig hebt? Deze module helpt om hier verandering in te brengen. 


De module somber postpartum is voor moeders die soms een sombere stemming ervaren. Vrouwen die aan de slag willen om erger te voorkomen. Je leert alles over somberheid in deze periode van je leven, maar vooral ook wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen. Elke les krijg je oefeningen en alles wat je leert, kun je meteen toepassen in je dagelijkse leven. Als bonus krijg je er een mooi digitaal werkboek bij om alles in vast te leggen.


De module geeft je handvatten, maar ook houvast in de komende weken. Door de besloten community heb je de mogelijkheid om contact te zoeken met andere deelnemers van de module. Dit maakt het samen een krachtige combinatie.


Je bent niet de enige. Ongeveer 23.000 vrouwen per jaar krijgen een postpartum depressie. De groep vrouwen met lichte klachten is veel groter.  


Wat levert deze module je op?

zwangerschap

Meer kennis over somberheid en hoe je dit kunt verminderen

Aan de hand van wetenschappelijke informatie, ervaringen van prille moeders uit de praktijk en onze professionele ervaring als psycholoog vertellen we je meer over somberheid, lusteloosheid en de andere kenmerken van een depressie. Door signalen te herkennen heb je een belangrijke tool in handen om het tij te kunnen keren.

Je leert het negatieve patroon doorbreken

We helpen je om persoonlijke doelen te stellen en om jouw negatieve stemming te doorbreken. 

Meer zicht op je eigen gedachten en hoe je deze verandert

Negatieve gedachten spelen een belangrijke rol in somberheid. Hoe jouw gedachten eruit zien, hoe je deze kan herkennen en we helpen je hoe je invloed kan uitoefenen op je denken. Door deze inzicht ervaar je meer grip op je dip! 

Tools om in jouw sociale omgeving ruimte te maken voor je sociale behoefte

Zo belangrijk om hier aandacht aan te geven. Uit onderzoek weten we dat hoe meer steun je hebt, hoe lager de stress is. We helpen je ontdekken hoe je jouw stress op dit gebied kan verminderen. 

We leren je door het perspectief van Mildheid & compassie te kijken

We laten je zien hoe je op een meer vriendelijke manier naar jezelf kan kijken. De hoge lat wordt verplaatst zodat je er overheen kan springen. Er ontstaat ruimte voor mildheid. 

Jouw persoonlijke plan om het geleerde vast te houden

Samen met jou maken we jouw persoonlijke plan om dit geleerde vast te houden. Een plan dat jou helpt om terugval te voorkomen. Dit is niet alleen in het prille moederschap maar ook op andere momenten in de eerste jaren van het moederschap een waardevolle tool! 

Somber Postpartum 

Een grote groep moeders maakt heel bewust de keuze voor het moederschap, met volle overtuiging en vanuit een groot verlangen. Moeders die vervolgens te maken krijgen met angst om het niet goed te doen, somberheid of gewoon zo anders reageren op het moederschap dan ze hadden verwacht. De baby blijkt een spiegel, een confrontatie met jezelf. De partnerrelatie verandert en je kijk op de wereld verandert. Je moet wennen aan je nieuwe zelf. En dat is een heel proces.


De overgang van niet moeder naar moeder is een hele grote verandering in je leven. Deze transitie kan zorgen voor allerlei onzekere gevoelens. Het lijkt soms alsof je de enige bent die worstelt in deze fase. Niets is echter minder waar. In onze praktijk zien wij zeer regelmatig dat prille moeders al een tijdje worstelen met somberheid. Ze denken dat het erbij hoort of dat het beter wordt. Denken dat het aan hen ligt, omdat het lijkt alsof het anderen makkelijk af gaat. Dit kan eenzaam voelen en onzeker maken. Erkennen dat het voor jou anders voelt is lastig en confronterend. Zo krachtig dat jij erkent dat het anders voelt dan je had verwacht. Daarmee heb je al een belangrijke stap gezet.


In deze module bespreken we hoeveel somberheid voorkomt. En wanneer spreek je eigenlijk van een depressie en wanneer van somberheid? Welke symptomen zijn specifiek in deze fase en wat kun je zelf doen om dit te voorkomen?


We bespreken bovenstaande aan de hand van wetenschappelijke kennis en onze professionele ervaring uit de praktijk. Aan de hand van voorbeelden van vrouwen uit onze psychologiepraktijk kun je veel herkenning ervaren. We gaan ook aan de slag met opdrachten die nieuwe inzichten geven. Uiteraard is het geen behandeling, maar de oefeningen zijn heel waardevol en helpend in de stap naar verandering. 


Alles wat je leert kun je meteen toepassen in je dagelijkse leven. Hiervoor is het mooie digitale werkboek een handige tool.


Uiteraard staan we uitgebreid stil bij hoe je het geleerde kunt vasthouden in de praktijk. Kortom, een preventieve module om je te helpen in deze kwetsbare periode in je leven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om aan te sluiten in de besloten community. Hier kun je ook andere vrouwen ontmoeten die net als jij soms worstelen met deze gevoelens. Een hele waardevolle aanvulling op de module. 

De module in vogelvlucht

Wat is somberheid?

Wat kun je DOEN?
Ervaringsverhalen uit de praktijk 

Welke gedachten spelen bij jou een belangrijke rol?

Hoe kan compassie jou helpen? 


En hoe zorg je ervoor dat je het geleerde blijft toepassen?. 

Een kleine greep uit de reacties van onze deelnemers. 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Reactie van Nynke

Het geeft inzicht en fijne oefeningen om anders te leren kijken. Het voelt alsof ik op de goede weg zit. 

Reactie van Anna

Meer weten over wat normaal is, heeft mij zo geholpen. Om daarna met anderen te kunnen praten over mijn worstelingen maakte het minder eenzaam. Ik voel me steeds meer oké met mijn emoties. 

Wij hebben de module samen gevolgd. 

Ik heb de module samen met mijn partner gevolgd. Dit was ook meteen voor hem helpend. Veel van de onderwerpen die besproken werden in de module, gaven hem ook inzicht. Het was leuk om te merken dat we veel dingen hetzelfde zien, maar dat we het anders ervaren. Hierdoor hebben we samen beter leren praten. 
Tessa
€ 59,-

Meld je nu aan voor deze module en je ontvangt: 

 • Veel nieuwe wetenschappelijke informatie
 • Herkenning in ervaringsverhalen
 • Nieuwe psychologische inzichten
 • Een uitgebreid digitaal werkboek
 • Verschillende oefeningen 
 • Een persoonlijk plan om het geleerde vast te houden

En dit alles in:


 • 6 videolessen
 • waarin we je stap voor stap meenemen
 • om jouw klachten te verminderen 
 • module gegeven door een expert
 • met de mogelijkheid om je eigen moment te plannen
 • de module blijft een jaar onbeperkt beschikbaar