; Vergroot je kennis in de MeJa Academie

De mentale zwangerschapscursus en meer 

Wij geven houvast online

Bekijk ons cursusaanbod

Kennis geeft nieuw perspectief

Een ander perspectief geeft ruimte voor verandering: anders denken, anders voelen of zelfs anders doen.


Al onze trainingen zijn zo gemaakt dat je nieuwe kennis opdoet en actief aan het denken wordt gezet. In elke training is veel aandacht voor ervaringsverhalen. Weten dat je niet alleen staat. Dat helpt! 


Bovendien zijn de trainingen leuk. Jezelf blijven ontwikkelen. Ook als je moeder wordt of al bent. Misschien wel juist als je moeder wordt! Deze nieuwe levensfase, vraagt om nieuwe kennis, inzichten en ideeën


Onze mentale zwangerschapscursus is nu beschikbaar

zwanger

Herken je jezelf in één van deze situaties?


 • Je bent zwanger en verwacht je eerste kindje
 • Je vraagt je af of je wel klaar bent voor het ouderschap.
 • Je wilt je goed voorbereiden, maar het kan altijd beter.
 • Je wilt je gevoelens delen met je partner, maar hoe? 
 • Je voelt je soms eenzaam en durft je gevoelens niet te delen

Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Reserveer je plek en

laat angst niet langer de regisseur zijn van jouw moederschapsverhaal.

Vertel me meer!
Binnenkort start de try out en jij kan er bij zijn.

Ons volledige cursusaanbod

cursus

Perfectionisme: lust of last?

Cursus 

Gejaagdheid, onrust, een hoge lat en altijd dat voortdurende moeten. Voor veel moeders helaas het verhaal van alledag. Je wilt het zo graag allemaal goed doen, maar aan het einde van de dag breekt het je op. Herkenbaar? 

In deze cursus gaan we in 7 lessen werken aan meer rust en ontspanning in het moederschap.

Met deze cursus begrijp je steeds beter waar jouw perfectionistische gedrag voor dient en zet je belangrijke stappen op jouw pad naar "goed-genoeg moederschap". 


€ 59,-

Zwanger & Somber

Training

47% van de vrouwen met een postpartum depressie heeft ook in de zwangerschap al klachten. Het is dus van groot belang dat we de klachten al in de zwangerschap herkennen. Daar ligt winst!!

Deze korte training van 6 lessen en een bonusles staan geheel in het teken van somberheid.  Natuurlijk boordevol wetenschappelijke informatie, prikkelende opdrachten en eerlijke ervaringsverhalen. Met maar 1 doel: jouw klachten verminderen, zodat je voelt dat je weer regie hebt over je leven. 


€ 59,-

Somber postpartum

Training

Ongeveer 13% van de moeders krijgt na de bevalling een post partum depressie. Een nog veel grotere groep voelt zich af en toe een beetje somber. 

Deze training van 6 lessen neemt je mee in de wereld van het moederschap en somberheid. Natuurlijk boordevol wetenschappelijke informatie, opdrachten en eerlijke verhalen. Samen willen we jouw klachten verminderen, zodat je voelt dat je weer regie hebt over je leven. € 59,-

Het postpartum plan training

Een plan om je voor te bereiden op het prille moederschap. Een plan gericht op goede zelfzorg in de eerste maanden als moeder. . 

Een plan voor houvast. Voorbereiding voor die momenten dat het minder goed gaat. Juist dan is het zo helpend dat er structuur is, een plan waarin beschreven staat wat je kunt doen. 

Wat zijn jouw signalen? Wat kun je dan doen? Hoe kan je omgeving het herkennen? En wat kunnen zij voor je betekenen? 

De training Postpartum Plan is vanaf nu beschikbaar in de Binnenwereld. 

Welke cursus je ook volgt.

Je krijgt altijd:

 • Nieuwe kennis en dus nieuwe inzichten
 • Les van experts
 • Waardevolle oefeningen
 • Een prachtig digitaal werkboek
 • Eerlijke ervaringsverhalen
 • Heel veel goede tips

Wat vinden onze cursisten?

Dankjewel Mirjam en Kim Ellen. Wat een herkenning en wat fijn dat ik meteen aan de slag kon met allerlei oefeningen. Ik voelde me zo gesteund. Ik doe nog steeds dagelijks de 3-minuten-ademruimte!

Iris (29) 

Cursist Zwanger en Somber 

Geen feestelijk onderwerp, maar ik heb er zoveel aan gehad. Eerlijke informatie en vooral zoveel handvatten. Het gaf me hoop en vertrouwen. Dankjewel!
Carlijn (36) 

Cursist Somber postpartum

Liever een 1-op-1 gesprek?

Ook is er de mogelijkheid om in een 1-op-1 gesprek aan de slag met jouw specifieke coachingsvraag. Een coachingstraject begint met het formuleren van een heldere vraag en concreet doel. Door goed te luisteren, te spiegelen en te ervaren, wordt er eerlijke en soms scherpe feedback teruggeven. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten.


De taal is helder en resultaatgericht. Het is nadrukkelijk geen therapie, echter er wordt wel gebruik gemaakt van interventies uit de schematherapie, cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Dit maakt het coachingstraject effectief en veelzijdig. 


Mail gerust voor meer informatie.